Volledig scherm
Tot de grond toe weggemaaide jonge els. © Mooi Wageningen

Oeps! Door kinderen geplante elzen zomaar weggemaaid

WAGENINGEN - Een rijtje jonge elzen, dat vorig jaar nota bene tijdens Boomfeestdag langs de Droevendaalsesteeg in Wageningen was geplant, is nu alweer verdwenen. De aannemer heeft ze per abuis weggemaaid.

Mooi Wageningen, dat zich inzet voor het behoud van natuur in Wageningen, voelde het onheil kort na het planten (maart 2018) al aankomen. ‘Het planten van de nieuwe elzen is het begin van herstel van het beeld van de Droevendaalsesteeg. Mits de boompjes niet worden weggeklepeld door de volgende slecht geïnstrueerde aannemer...’, schreef de vereniging destijds. 

Goede voornemens

,,Er zijn altijd zoveel goede voornemens, maar er gaat wel heel erg vaak wat mis’’, zegt Patrick Jansen, voorzitter van Mooi Wageningen. ,,En dan is het wel heel vaak met aannemers die het groenbeheer uitvoeren. Nu gaat het dan weer mis met deze jonge elzen.’’ 

Leerlingen van de Margrietschool hadden ze vorig jaar samen met wethouder Dennis Gudden geplant. De bomen waren juist geplant naar aanleiding van overleg tussen gemeente Wageningen, NIOO en Mooi Wageningen, over een beter beheer van de bomen langs de Droevendaalsesteeg. 

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Wethouder Dennis Gudden plant jonge elzen met kinderen van de Margrietschool. © Gemeente Wageningen

Herplanten

De gemeente Wageningen erkent dat er per abuis zestien elzen zijn gemaaid en noemt het zonde. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de aannemer zijn excuses aangeboden en worden er in het nieuwe plantseizoen (dit najaar) weer nieuwe elzen geplant langs de Droevendaalsesteeg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement