Volledig scherm
Langs de Haarweg is de afgelopen week tweemaal gepoogd een jonge vrouw van haar tas te beroven. In het eerste geval lukte dit. Gisteravond hadden de overvallers geen buit, maar liet het slachtoffer daarbij haar fiets in de berm achter. © Bert/112 Nieuws Wageningen

Opnieuw vrouw op fiets aangevallen in Wageningen: van schrik zonder schoen gevlucht

UpdateWAGENINGEN - Weer is 's avonds laat een studente aangevallen in Wageningen. De vrouw fietste rond 23.30 uur vanaf de Marijkeweg de Haarweg om naar huis te gaan toen er drie mannen uit de struiken langs de weg kwamen en haar bedreigden met een wapen. De politie roept mensen op waakzaam te zijn.

Volgens de politie hadden de drie overvallers het voorzien op haar handtas. De studente schrok zo dat ze haar fiets half in de sloot achterliet en is weggerend. Daarbij is ze een schoen verloren. Haar handtas hebben de mannen niet te pakken gekregen. De vrouw zelf raakte lichtgewond.

De drie mannen zijn vervolgens een zandpad ingerend. Zij zijn niet meer aangetroffen door politie. Die heeft gezocht nadat ze waren gebeld door het slachtoffer zelf en door een passant op de Haarweg die de fiets onbeheerd in de berm zag liggen.

Man met bivakmuts en stok

Het is niet de eerste keer deze week dat een vrouw wordt belaagd in Wageningen. Vorige week zaterdag werd een studente op diezelfde Haarweg beroofd van haar handtas. Dat gebeurde rond 22.30 uur onder dreiging van een wapen.

Woensdagavond werd een 22-jarige studente rond middernacht bijna van haar fiets gelopen toen er een man uit de bosjes kwam langs het fietspad de Dijkgraaf, elders in Wageningen. Deze man had een stok in zijn hand en een bivakmuts op. De vrouw kon fietsend ontkomen.

Of de drie zaken iets met elkaar te maken hebben is niet bekend.

Engels met een Nederlands accent

De politie is  op zoek naar getuigen. De drie mannen zouden allemaal tussen de 20 en 25 jaar oud zijn,  handschoenen en een hoodie met een donkere capuchon dragen, waarvan er één een witte opdruk had. De mannen waren gekleed in donkere broeken en spraken Engels met een Nederlands accent.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement