Volledig scherm
Google Maps © Google Maps

Plannen supermarkt mogen doorgaan

WAGENINGEN - De bouw van een nieuwe supermarkt op het terrein van het oude uitvaartcentrum aan de Geertjesweg mag voorlopig gewoon doorgaan. Een bezwaar van een concurrerende supermarkt is afgewezen. 

De zaak werd aangespannen door de Jumbo-supermarkt in de Tarthorst. Jumbo-ondernemer George Verberne vindt de komst van de nieuwe supermarkt, een nieuwe vestiging van de vooral in het zuiden van het land actieve Jan Linders, niet alleen als een bedreiging voor zijn eigen supermarkt. Maar zeker ook voor de andere winkeliers in winkelcentrum Tarthorst, het tweede winkelcentrum van Wageningen.'

Wageningen: ruimte voor extra supermarkt

Hij heeft daarover eerder al zienswijzen ingediend bij de gemeente Wageningen maar kreeg daar steevast nul op rekest. Volgens diverse rapporten waar de gemeente zich op baseert zou er in Wageningen ruimte zijn voor een extra supermarkt en bovendien zou het zo zijn dat de huidige Spar-supermarkt aan de Geertjesweg de deur gaat sluiten als Jan Linders opengaat.

Bezwaren van tafel geveegd

Wat Verberne betreft hanteert de gemeente echter ook andere parkeernormen dan eerder bij de de supermarkt aan Tarthorst. De Raad van State ziet vooralsnog geen aanleiding dat de gemeente verkeerd gehandeld heeft en wijst de claim van de Jumbo af. De Raad van State geeft aan dat er weinig reden is te denken dat de nieuwe supermarkt voor flinke problemen bij concurrenten gaat zorgen. Overigens is daarmee de kwestie niet helemaal van tafel. De rechtszaak was een voorlopige voorziening die snel afgehandeld, een langer durende bodemprocedure is nog altijd mogelijk. 

Als alle juridische kwesties achter de rug zijn en de toestemming voor de bouw van Jan Linders binnen is, wordt begonnen met de sloop van het vijftig jaar oude kerkgebouw waar ooit de tweede katholieke kerk van Wageningen huisde.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement