De autobrand aan de Pomona in Wageningen.
Volledig scherm
De autobrand aan de Pomona in Wageningen. © 112nieuwswageningen

Politie heeft echt hulp nodig bij oplossen brandstichtingen in Wageningen

WAGENINGEN - De politie vraagt nogmaals hulp aan Wageningers bij het oplossen van een reeks brandstichtingen in bestelbussen. Er wordt gevraagd naar getuigen van twee specifieke gevallen, maar de politie benadrukt desgevraagd dat ook de andere branden deel uitmaken van het onderzoek.

De politie vraagt specifiek naar getuigen van branden aan de Bloemhof (15 januari) en de Pomona (17 januari). ,,We benoemen deze twee brandstichtingen omdat we in deze twee zaken echt de hulp van getuigen kunnen gebruiken’’, zegt een politiewoordvoerder.

Steeds rond 03.00 uur

In vier weken tijd – van half januari tot half februari – vlogen in Wageningen vier bestelwagens in brand. De bussen stonden steeds in de buurt van een flat en opvallend is dat de branden steeds rond 03.00 uur ’s nachts uitbraken.

Naar de branden aan de Javastraat (3 februari) en de Haverlanden (9 februari) vraagt de politie niet, maar deze zaken maken nog wel deel uit van het onderzoek, al is het niet gezegd dat het om dezelfde dader of daders gaat.

De politie vraagt hulp van getuigen en zoekt mensen die zich kunnen herinneren dat ze op 15 januari of 17 januari iets bijzonders of verdachts hebben gezien. Verdachte personen, voertuigen of andere situaties.

Help de verslaggever!

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Mail ons op redactie.vallei@gelderlander.nl of stuur een berichtje via Facebook