Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jean Pierre Reijnen

Poll: moet Wageningen een McDonald's krijgen?

pollTwee Wageningse tieners willen per sé een McDonald’s naar hun woonplaats halen. Hun online oproep wordt massaal gesteund, maar de meiden krijgen ook kritiek: het is immers niet het gezondste eten dat de Amerikaanse fastfoodketen serveert.

Wat is uw mening, is Wageningen toe is aan een McDonald's of hoort zo'n fastfoodketen niet thuis in een 'voedselstad’ als Wageningen waar duizenden studenten op de Wageningse universiteit zich juist bezig houden met gezond voedsel?

Poll

Roos en Sveva hebben groot gelijk dat ze een McDonald’s in Wageningen willen

Roos en Sveva hebben groot gelijk dat ze een McDonald’s in Wageningen willen

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
5373 stemmen

,,Wij verbazen ons er echt over dat een stad als Wageningen geen McDonalds heeft’’, zegt Sveva. De online petitie van Roos (16) en Sveva (15) wordt massaal gesteund en is al meer dan duizend keer ondertekend, maar de meiden krijgen ook kritiek: het is immers niet het gezondste eten dat de Amerikaanse fastfoodketen serveert.

Drie jaar geleden heeft het Amerikaanse bedrijf een poging gedaan om een McDrive te openen in de buurt van de Wageningse universiteit. Zonder succes, want burgemeester en wethouders haalden een streep door het plan. Wageningen gaf als reden voor dat besluit dat een McDrive niet paste op die plek in de stad, omdat daar uitsluitende kennisintensieve bedrijven zoals onderzoeksinstituten zich mogen vestigen. 

Wageningen heeft wel twee vestigingen van de keten Subways maar geen andere fastfoodzaken.

Volledig scherm
Mac Wageningen © Ruben Oppenheimer