Rapper Snelle is de helikopterartiest op 5 mei in Wageningen

WAGENINGEN - Rapper Snelle  & de Lieve Jongens band treedt op Bevrijdingsdag op tijdens het Gelders Bevrijdingsfestival in Wageningen. Snelle is een van de vier Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.

De ambassadeurs worden in helikopters van Defensie van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival gevlogen. De Ambassadeurs van de Vrijheid treden sinds 1991 op tijdens de bevrijdingsfestivals. 

Volledig scherm
Rapper Snelle. © Ben Houdijk

Normaal gesproken zijn het er drie, maar dit jaar zijn het vier artiesten om de festiviteiten rond de viering van 75 jaar bevrijding extra luister bij te zetten. In 2019 waren Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt de rondreizende vrijheidsambassadeurs. 

Verhalen van opa Snelle

Op de website van de bevrijdingsfestivals vertellen de artiesten wat hun connectie is met de Tweede Wereldoorlog. Zo denkt Hazes aan haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie is vermoord in de vernietigingskampen. Snelle staat stil bij de verhalen die zijn opa vertelde over de hongerwinter.