Volledig scherm
Het zwembad van speeltuin Tuindorp in Wageningen. © Herman Stover

Renovatie zwembad Tuindorp begint, met dank aan gemeenteraad Wageningen

WAGENINGEN - Het zwembad van speeltuin Tuindorp in Wageningen is gered. Met dank aan de 25.000 euro die de gemeenteraad ter beschikking stelt op initiatief van Petra van Amersfoort van de PvdA. De renovatie van het zwembad kan nu in december beginnen. 

,,Al hebben we nog niet de 50.000 euro bij elkaar die nodig is voor de renovatie’’, zegt Gert Engelen, voorzitter van de speeltuinvereniging.

Het zwembad in de speeltuin is populair. Het trekt zo'n duizend kinderen per jaar. ,,Het is vooral voor kleine kinderen ideaal. Het ondiepe deel is 65 centimeter diep, het diepste deel ongeveer 1,25 meter’’, zegt Engelen.

Veel Wageningers hebben er in hun jeugd gespeeld omdat het bad er al jaren ligt. Volgens de voorzitter al zo'n 25 à 30 jaar.

Tegels laten los

Het zwembad is lek. ,,Het tegelwerk laat nu los. Dat hebben we al een paar keer gemaakt. Daarvoor moesten we steeds het zwembad leeg laten lopen’’, zegt Engelen.

In december gaan de tegels eruit. ,,En de sloop van de technische installaties begint dan. Die moeten vervangen worden.’’ Ondertussen gaat het bestuur verder met geld inzamelen, zodat in het voorjaar kinderen weer kunnen zwemmen in het bad.