Roeiers van het Wageningse Argo oefenden vandaag vast voor de komende  Oranje Roei Regatta.
Volledig scherm
Roeiers van het Wageningse Argo oefenden vandaag vast voor de komende Oranje Roei Regatta. © Herman Stöver

Roeiers Argo willen de voormalige roeiregatta van Wageningen weer nieuw leven inblazen

WAGENINGEN - Roeivereniging Argo uit Wageningen wil de Oranje Roei Regatta weer nieuw leven inblazen. De roeiwedstrijd op - toen nog - Koninginnedag werd voor het laatst gehouden in 2005.

Het was jarenlang een traditie in Wageningen om diverse groepen uit Wageningen tegen elkaar te laten roeien. Van 1970 tot 2005 kwamen bedrijven, studenten, winkeliers en inwoners van Wageningen samen bij Argo waar een roei-evenement werd georganiseerd.

,,Dat is op een gegeven moment gestopt omdat er te weinig vrijwilligers waren”, zegt Luuk Achterberg die namens de studentenvereniging het evenement weer nieuw leven in wil blazen.

Roeien met evenement aan de oever

Het is namelijk een uitgelezen kans voor verscheidene groeperingen binnen Wageningen om met elkaar in contact te komen, vinden ze bij Argo. Op Koningsdag willen ze de roeiwedstrijd weer terugbrengen in het havenkanaal met een evenement, inclusief een festival met optredens van lokale bandjes en vermaak voor jong en oud. 

 ,,Het evenement wordt georganiseerd om verbinding te creëren tussen verschillende groeperingen in Wageningen. Van student tot brandweer tot leerstoelgroep, iedereen is welkom om deel te nemen aan het vermaak op het water én de kant”, aldus Erik Mulder Smit, secretaris van Argo.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via een mail naar oranjeroeiregatta@gmail.com.

Volledig scherm
© Herman Stöver