De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond het incident afspeelde waarbij een 27-jarige bewoner overleed.
Volledig scherm
De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond het incident afspeelde waarbij een 27-jarige bewoner overleed. © Videostill DG

Slachtoffer incident Wageningen overleed tijdens aanhouding

WAGENINGEN - Het 27-jarige slachtoffer van het incident afgelopen woensdag in de RIBW-instelling in Wageningen is overleden toen de politie hem wilde aanhouden. Dit is op te maken uit een persbericht van de politie.

‘De politie heeft samen met de medewerkers van de instelling getracht de man aan te houden', staat in het persbericht, dat vervolgd wordt met de zin: ‘Tijdens het incident is de bewoner, ondanks een reanimatie, overleden'. Hoe de man is overleden, is onduidelijk. 

De dode was bewoner van RIBW-instelling De Morel in Wageningen, een onderkomen voor 16 cliënten met psychische problemen. Bij het incident, dat 20.20 uur begon, raakten ook twee medewerkers van De Morel gewond. 

Agressief gedrag

Volgens de politie vertoonde het slachtoffer vanaf het begin van de woensdagavond agressief gedrag. ‘Eerst leek dit zich te beperken tot de kamer waarin de bewoner verbleef', volgens de politie. ‘Later richtte de agressie zich tot de medewerkers van de instelling. Meerdere medewerkers hebben de bewoner kunnen overmeesteren in afwachting van de komst van de politie'. 

Tijdens de aanhouding ging het daarna alsnog mis en verloor de man het leven.