Volledig scherm
De Rhenense Betuwse Courant is een van de kranten die verdwijnt. © DG

Uitruil weekbladen, in Wageningen minder kranten op de mat

WAGENINGEN/RHENEN - Inwoners van Wageningen en Barneveld krijgen binnenkort nog maar één huis-aan-huiskrant op de mat. In Wageningen en Renkum verdwijnt de Hoog en Laag, in Barneveld Barneveld Vandaag. Ook de Rhenense Betuwse Courant houdt er mee op. 

Het stoppen van de verschillende kranten is het gevolg van een uitruil tussen verschillende uitgeverijen in het gebied. Mede door dalende advertentieomzetten staat de markt voor weekbladen onder druk. De consensus is dat er voor veel gemeenten maar plek is voor één huis-aan-huiskrant. Zo laat de BDU aan aandeelhouders weten dat het aankopen van verschillende merken en verkopen van andere titels belangrijk is voor het behoud van goede lokale nieuwsmerken in de regio.  

Barneveld Vandaag werd dertien jaar geleden in de markt gezet om in Barneveld de strijd aan te gaan met de Barneveldse Krant van de BDU. De krant verscheen in het begin zelfs vier keer per week. De laatste jaren kwam de krant slechts één keer per week uit. 

In Rhenen verdwijnt de  Rhenense Betuwse Courant 

In Rhenen verdwijnt ook de Rhenense Betuwse Courant van de Persgroep. Vanaf deze datum gaat de Persgroep voor deze regio een samenwerking aan met Starters Pers, uitgever van Hét Gemeentenieuws. Die krant kwam al even uit in Rhenen en gaat dat nu permanent doen. 

,,De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant‘’, zegt Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep:  Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement