Volledig scherm
De Scheidingslaan, een zijweg van de Geertjesweg, waar de jongen mee naar toegenomen werd. © Google Streetview

Verdachte Wageningse ‘kinderlokker’ voor de rechter

WAGENINGEN - Een 26-jarige Wageninger wordt ervan verdacht tot twee keer toe kinderen mee te hebben gelokt en betast. Toch zorgden zijn daden niet tot grote ophef in Wageningen. Donderdag moet de man zich voor de rechter verantwoorden. 

De 26-jarige Wageninger werd op zondag 26 mei gearresteerd nadat hij eerder die dag een negenjarig jongetje mee wist te lokken uit de wijk Tarthorst. De man beloofde de jongen tegoed voor computerspelletjes. Toen hij de jongen mee had gekregen naar een rustige plek even verderop, betastte hij de jongen. Die wist te ontkomen. De politie startte vervolgens een grote zoekactie, waarbij de verdachte uiteindelijk kon worden aangehouden. 

Twee zaken lijken op elkaar

Na het incident gingen de gedachten van de Wageningers al snel naar een incident in november 2018. Ook toen werd een jonge jongen aangesproken en meegelokt, dit keer naar het bos vlakbij sportpark de Zoom, aan de oostkant van Wageningen. Ook hier werd de jongen ‘lastiggevallen’, zoals de politie het destijds verwoordde. 

Na dit incident zijn onder meer videobeelden van een supermarkt verspreid door de politie. Het leidde echter niet tot arrestatie van de dader. Het incident zorgde ook niet voor grote maatschappelijke onrust, bleek bij de gemeente Wageningen. Hoewel burgemeester van Rumund de kwestie ‘ernstig’ noemde, kwamen er bij de gemeente geen signalen van onrust binnen. Een bewonersbijeenkomst of informatieavond bleef daarna uit. 

Geen onrust in Wageningen 

Na het tweede incident was er ook geen sprake van onrust, mede vanwege het feit dat er een verdachte was opgepakt. Wel gingen er verschillende wilde verhalen de ronde in de wijk Tarthorst. Wat er wel precies gebeurd is, blijft tot donderdag onbekend, dan begint vindt de rechtszaak. 

Betrokkenen als de school waar de jongen op zat, wilden niets kwijt over de kwestie. Op de school is er ook amper over het incident gesproken met andere leerlingen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement