Volledig scherm
Het Forumgebouw op de Wageningen Campus. © DG/Arnold Winkel

Vijftien keer op rij de beste, dat is een bijzondere prestatie’

WAGENINGEN - En weer is de universiteit van Wageningen de beste van Nederland. Rector Arthur Mol is bijzonder verguld met de verkiezing. ,,Voor het vijftiende jaar op rij, dat is heel bijzonder.”

De verkiezing wordt gehouden door de Keuzegids Universiteiten, een onafhankelijke gids die jaarlijks de kwaliteit van bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt.

Punten waarop gemeten wordt, zijn onder meer de vakkennis van docenten, de studielast en de kwaliteit van de faciliteiten. Het oordeel is voornamelijk gebaseerd op onderzoek onder 270.000 studenten.

Mooie waardering

Volledig scherm
Rector Magnificus Arthur Mol. © Raphael Drent

,,We stoppen niet al het werk erin om eerste te worden op lijstjes, maar het is wel een mooie waardering voor de strategie die we als universiteit hebben", reageert Mol op de mooie prestaties voor de WUR (Wageningen University & Research). ,,Vooral omdat er nog steeds vooruitgang in zit.” 

De opleiding is Plantenwetenschappen in Wageningen scoorde als beste van Nederland met 96 punten. Van de 19 opleidingen in Wageningen worden er 15 beoordeeld als ‘topopleiding’.

,,Maar wat vooral opvalt is het verschil tussen de score die we als WUR haalden dit Jaar (74 punten) en die van de nummer twee Universiteit Twente (68,5 punten). Dat is wel iets wat we een landslide (aardverschuiving, red.) noemen.”

Voor de Wageningse universiteit is het geen reden om op de lauweren te gaan rusten. Integendeel. ,,Je moet niet achterover leunen maar altijd blijven kijken waar je jezelf kunt verbeteren.” Een van die punten is de digitale bibliotheek waar de score iets lager was. Mol: ,,Hoe komt dat, dat willen we onderzoeken.” Ook het niveau van het Engels van de docenten kwam uit de verkiezing naar voren als een verbeterpunt.

De verkiezing is vandaag gevierd met een presentje voor docenten en medewerkers. Die hebben ieder een doosje bonbons gekregen.