Volledig scherm
De campus van de Wageningen universiteit. © Herman Stover

Wageningen meest aantrekkelijke stad voor vastgoedinvesteerders

WAGENINGEN - Wageningen is voor vastgoedinvesteerders de meest aantrekkelijke stad om te beleggen. Dat stelt het Amsterdamse vastgoedbedrijf Savills dat voor internationale beleggers een ‘aantrekkelijkheidsscan’ heeft gemaakt van Nederlandse steden. Groningen staat op plek 2, gevolgd door Amsterdam op 3.

Nederland is interessant voor investeerders uit het buitenland. De vraag naar woningen is hier groot, de huizenprijzen blijven maar stijgen en de rente is laag. 

Steden met uitdijende internationale studentenpopulatie 

De Nederlandse economie groeit nog steeds bovengemiddeld. Al zijn de regionale verschillen groot. Vooral in studentensteden is er een groot tekort aan woningen. Vooral in Wageningen, Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Dat zijn ook de steden die worstelen met hun almaar uitdijende internationale studentenpopulatie.

Mismatch in Wageningen 

Maar waarom staat Wageningen dan boven aan de lijst? Dat heeft volgens Savills alles te maken met de mismatch tussen vraag en aanbod in Wageningen in combinatie met een relatief grote hoeveelheid huurhuizen. 

De hoge druk op de woningmarkt met stijgende huur- en verkoopprijzen mag dan problematisch zijn voor Wageningers zelf, het biedt volgens Savills wel kansen voor beleggers. Het vastgoedbedrijf verwacht dat het woningtekort in Wageningen op korte termijn nog niet is opgelost.