Volledig scherm
Laura van der Blij, Dennis Wilt en Amara Onwuka © PR

Wageningse Amara Onwuka presenteert nieuw programma Weer.nl

WAGENINGEN - Talpa komt met een nieuw weerprogramma op tv, online en op de radio. De Wageningse weervrouw Amara Onwuka is een van de presentatoren van Weer.nl. Ze was ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van het programma. 

De weerberichten worden op maat gemaakt voor alle provincies, omdat het weer binnen het land sterk kan verschillen. Uit alle twaalf provincies zijn daarom waarnemers verbonden aan Weer.nl, die inzoomen op hun  eigen omgeving. 

Nieuwe weerstudio 

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland.  Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij presenteren vanuit de nieuwe weerstudio in Hilversum. In deze studio wordt volgens Talpa gebruikgemaakt van de allerlaatste 3D-technieken. 

Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio zorgt Weer.nl vanaf 1 januari voor alle weerberichten. De meteorologen geven daarnaast zeven dagen per week de weerpraatjes op Sky Radio en ze zijn te horen als er belangrijk weernieuws is.