Volledig scherm
De winnende studenten van Enactus Wageningen © Enactus

Wageningse studenten creatief met krekelmeel en hergebruik plastic

WAGENINGEN - Krekelmeel in brownies en plastic hergebruiken: met die twee onderwerpen heeft Enactus Wageningen hoog gescoord tijdens een nationale competitie. het Wageningse team mag later dit jaar naar de mondiale finale in de Verenigde Staten.

Dertien teams van Enactus, uit Nederlandse universiteitssteden, bonden in de Jaarbeurs de strijd aan.  Alle teams kregen twaalf minuten de tijd om te laten zien op welke manier zij voor een positieve maatschappelijke impact hebben gezorgd. In de finale tegen de Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Utrecht is Enactus Wageningen met de overwinning naar huis gegaan.  

Betere wereld

De studenten uit Wageningen presenteerden hun innovatieve ideeën die laten zien dat het mogelijk is om een positieve maatschappelijke invloed op je omgeving te hebben door middel van ondernemerschap. Door zich in te zetten voor haar directe omgeving hopen de studenten van Enactus Wageningen een steentje bij te dragen aan een betere en eerlijkere wereld.

Plastic

UniPlastic is één van de vijf sociale ondernemingen van Enactus Wageningen. UniPlastic verzamelt plastic en smelt dit om die voor nieuwe producten kunnen worden gebruikt. Het plastic wordt verzameld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maken de studenten van UniPlastic de wereld een stukje duurzamer én socialer. Een ander initiatief binnen Enactus Wageningen is Insect Impact.Hier wordt krekelmeel in brownies verwerkt om meer aandacht te creëren voor alternatieve eiwitbronnen.

Enactus Wageningen mag naar de World Cup in San José in Californië in september. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement