De ambtsketen van Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ambtsketen van Wageningen. © Herman Stöver

Wie past deze ambtsketen? ‘Gewoon de best mogelijke burgemeester’

Wie past deze ambtsketen? Wageningen is op zoek naar een nieuwe burgemeester nu de huidige, Geert van Rumund, op 1 november met pensioen gaat. Zonder namen te noemen, wat voor een burgemeester heeft deze stad nodig?

De Gelderlander vroeg het aan prominente Wageningers.

Ondernemer Leo de Windt: ,,Wageningen verdient een actieve burgemeester. Iemand die spijkers met koppen slaat. De burgemeester mag zakelijk zijn. Maar moet ook een verbinder zijn, een burgemeester die er voor iedere Wageninger is.

 We moeten het toch samen doen in de stad.  Ervaring is gewenst. Geen jonkie, laat ik zeggen 45-plus. Hij of zij - een vrouwelijke burgemeester zie ik wel zitten - moet ondernemend zijn. En als ondernemer pleit ik natuurlijk voor dat de burgemeester zorgt voor een goed ondernemersklimaat. Want als het zakelijk goed gaat met Wageningen is iedereen blij.’’

Quote

Wat ik wel belangrijk vind, is dat het iemand is die knopen durft door te hakken. Alles duurt en duurt maar in Wageningen.

Nico Jacobs, horeca-ondernemer
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement