Volledig scherm
Bob Koenders (links) en Arie-Jan Folkerts lichten bij Loburg de plannen voor Woetstok Wageningenc 2020 toe © DG/Eric Wijnacker

Woetstok Wageningen 2020 gaat voor classic en hip

Wageningen - De zevende editie van het oer-Wageningse muziekfestival Woetstok wordt volgend jaar op zaterdag 27 juni gehouden. Er wordt gemikt op bands in twee categorieën: classic en hip.

Er is op de laatste zaterdag van juni weer plek voor dertien bands. Meestal melden zich ruim twintig bands aan, de organisatie selecteert. Criteria zijn onder meer hoe hoog het Wageningen-gehalte van de band is, de kwaliteit van de band en welke band of artiest ze willen coveren. Uitgangspunt is dat iedere band in de huid kruipt van één band of artiest en een optreden van veertig minuten kan verzorgen.

Torckpark

 Het gratis toegankelijke Woetstok, jaarlijks goed voor duizenden bezoekers, heeft ieder jaar plaats in het Torckpark en wordt georganiseerd door onder meer Arie Jan Folkerts, Bob Koenders, Casper Bijl, Rien Bouwmeester en René Bastiaansen. Bandcoaches zijn Folkerts, Finn Groenestein, Tessa Waalderbos en Bart Schouten. 

Legendarisch Woodstock

Koenders: ,,Wij zijn begonnen als een feest dat een weergave wilde zijn van het legendarische festival Woodstock, ook met de artiesten die toen optraden. Dat concept is allang los gelaten, maar we hechten wel aan behoud van klassiekers. Vandaar dat we besloten om hebben om naast de oprukkende meer eigentijdse muziek, die we als hip omschrijven, voor de helft ruimte te reserveren voor bands die we als classic typeren. Dus bands met muziek uit de jaren zestig en zeventig, dat blijft populair bij onze bezoekers. Maar natuurlijk willen we ook vernieuwen, vandaar de categorie hip.’’ Wie mee wil doen moet voor 1 januari 2020 een uitgewerkt plan inleveren bij LoburgLive.

Volledig scherm
Woetstok in het Torckpark © Albert Heller