Stroombroek in Braamt.
Volledig scherm
Stroombroek in Braamt. © DG

Zomerse drukte op strandjes in regio, afstand houden lijkt goed te gaan

WAGENINGEN/WIJCHEN/NIJMEGEN - Het is gezellig druk op de strandjes in de regio. Met een temperatuur van zo'n 25 graden zoeken veel mensen wat verkoeling. De 1,5 meter afstand lijkt op de stranden vooralsnog wel goed in acht te worden genomen. Ook komen mensen niet in grote groepen samen.

Wageningen

Aan de Rijn bij Wageningen hebben de runderen de beste plekjes in de schaduw ingepikt. De andere badgasten zorgen goed dat ze afstand van elkaar houden.

Koeien onder de bomen in Wageningen.
Volledig scherm
Koeien onder de bomen in Wageningen. © DG
De Wolfswaard in Wageningen
Volledig scherm
De Wolfswaard in Wageningen © DG

Beusichem

Bij de Meent in Beusichem hetzelfde plaatje. Ook daar nemen sommigen zelfs al een duik, al is het water nog koud.  ,,Het is tot nu toe rustiger dan we hadden verwacht’’, zegt een bezoeker. 

Bij de Meent in Beusichem
Volledig scherm
Bij de Meent in Beusichem © Bram van Schaik

Nijmegen

Het is de eerste keer dit jaar dat ze naar het Nijmeegse Waalstrand gaan. Floris en Joëlle, twee studenten van 21 jaar, trekken deze zaterdagmiddag naar het water, fles zonnebrand en drinken in de badtas. Ze zijn niet de enigen. De eerste stralende stranddag van het jaar met een temperatuur van circa 25 graden en een lekker windje, lokt vele Nijmegenaren deze zaterdag naar de Waal. 

25 graden, drukte zonaanbidders op het Waalstrand.
Volledig scherm
25 graden, drukte zonaanbidders op het Waalstrand. © Paul Rapp
Op het Waalstrand op stadseiland Veur Lent is het vrij druk. Mensen houden wel 1,5 meter afstand en zijn niet met grote groepen samen op het strand. Op de brug staat al een enorme rij met fietsen geparkeerd, die duidelijk maakt dat het druk is.
Volledig scherm
Op het Waalstrand op stadseiland Veur Lent is het vrij druk. Mensen houden wel 1,5 meter afstand en zijn niet met grote groepen samen op het strand. Op de brug staat al een enorme rij met fietsen geparkeerd, die duidelijk maakt dat het druk is. © Mitchel Suijkerbuijk/DG

Wijchen

Veel gezinnen en vrienden bezoeken deze zaterdagmiddag de Beerendonck in Wijchen, om te zwemmen, luieren en te volleyballen. Er is veel ruimte op het gras en zand, waardoor groepjes op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen liggen.

De Berendonck in Wijchen.
Volledig scherm
De Berendonck in Wijchen. © DG

Braamt

Ook bij Stroombroek bij Braamt is het gezellig druk, maar de badgasten lijken zich goed aan de coronaregels te houden.

Stroombroek in Braamt
Volledig scherm
Stroombroek in Braamt © DG