Volledig scherm
KADE40 in Vlaardingen © Facebook KADE40

125 inzendingen voor schrijfwedstrijd van KADE40

125 dichters en schrijvers hebben deelgenomen aan een schrijfwedstrijd van de Vlaardingse culturele instelling KADE40 en De Schrijfschool. Een jurypanel van onder anderen de Vlaardings burgemeester Annemiek Jetten en auteur Ernest van der Kwast gaat zich buigen over tien van de inzendingen.

De jury kiest de zeven beste inzendingen, die in een bundel gepubliceerd worden. Van der Kwast maakt de winnaars bekend en presenteert de bundel tijdens Festival 'Schrijfdorst' op zondag 13 oktober in het centrum aan de Westhavenkade 40. De winnaars dragen dan hun verhaal of gedicht voor aan het publiek in de theaterzaal van KADE40.

Voorleesfeest

Op het festival worden ook andere activiteiten gehouden. Zo kunnen bezoekers het podium bestijgen tijdens het 'voorleesfeest' in de theaterzaal. Aanmelden is daarvoor niet nodig. Festivalgangers die liever luisteren, zijn ook welkom in het theaterzaaltje.

Beginners kunnen aan hun vaardigheden schaven bij de 'Schrijf-EHBO'. Bezoekers kunnen ook onderuit ploffen op de 'Chillzolder', waar zij kunnen luisteren naar verhalen via audioboeken. De Bibliotheek Vlaardingen krijgt de ruimte om haar eigen activiteiten te houden. Wanneer het feest tegen zijn einde loopt, is er tijd voor een borrel en is er livemuziek.

Behalve de gratis onderdelen zijn er drie workshops, te weten: 'poëzie en spoken word', 'verhalen vertellen' en 'creatief schrijven'. Elke spoedcursus kost de deelnemer 45 minuten. Voor het pakket aan workshops worden kaartjes á 25 euro verkocht op de website van KADE40. Het festival duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen