Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Lars Smook

430 boze parkeerders uit Schiedam West ondertekenen petitie

Een grote groep bewoners van Schiedam-West vindt dat er iets gedaan moet worden aan de parkeerdruk in hun wijk. De petitie die Miranda Baaij vorige maand startte, werd 430 keer ondertekend. De Schiedamse overhandigde de handtekeningen gisteravond aan de gemeenteraad.

De gemeente Schiedam laat de wijk West opnieuw inrichten. In de praktijk betekent dit dat er meer groenzones zijn gekomen en minder parkeerplaatsen. Baaij en haar buren ervaren dit dagelijks. ,,De Vlaardingerdijk bijvoorbeeld is versmald, dit scheelt enorm veel plekken’’, vertelde zij. 

,,Ook zijn de stoepen op sommige plekken een stuk breder geworden. Veel mensen voelen zich niet veilig als zij 's avonds bij thuiskomst een kwartier moeten lopen omdat ze geen plek dichterbij huis konden vinden. Sommige mensen gaan daarom maar niet meer de deur uit, een enkeling verhuist zelfs. Daarom hoop ik dat de raad nog een keer naar de herinrichtingsplannen wil kijken.''

Wethouder Jeroen Ooijevaar gaf aan dat het probleem de aandacht van het college heeft. ,,Het is niet in een dag opgelost, maar we komen er zeker op terug'', beloofde hij. De bewoners krijgen binnenkort een enquête thuisgestuurd.

Elke ochtend op de hoogte van laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen