Volledig scherm
Het Schiehotel. © Actually Design BNA Architectenbureau

65 meter hoog Schiehotel weer een stap dichterbij

De eerste stap voor de komst van een hotel op Schieveste in Schiedam is gezet. De gemeente en ontwikkelaar Dutch City Development van De Veste hebben hiervoor deze week een overeenkomst getekend.

Het 65 meter hoge hotel, dat energiezuinig wordt, komt op het braakliggende terrein aan de Noorderweg, tussen Euroscoop Cinema, het Leisure Centrum en de Schie. Het krijgt zo'n driehonderd kamers, een restaurant, bar en ruimtes voor vergaderingen en conferenties.

,,Het hotel past binnen de ambitieuze stedenbouwkundige visie die we voor Schieveste hebben'', zegt verantwoordelijk wethouder Fahid Minhas. ,,Deze locatie is bij uitstek geschikt voor moderne stadsappartementen met bijbehorende voorzieningen. Daarbij kan het hotel ook als een landmark voor Schiedam dienen.''

Hotel De Veste komt volgens de gemeente te staan op een uitstekend bereikbare locatie, vlak bij een knooppunt van openbaar vervoer en dicht bij de historische binnenstad en bedrijventerreinen. Ook het centrum van Rotterdam is binnen enkele minuten te bereiken.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen