Aangespoelde zeehond gestrest door vele selfies, nu uitgezet op Maasvlakte

VideoDe aangespoelde ‘poserende’ zeehond die in Hoek van Holland gistermiddag veel bekijks trok, is door de dierenambulance uitgezet op een rustige plek op het strand van de Maasvlakte. Het dier was volgens de dierenbeschermers erg onrustig geworden door de tientallen geïnteresseerden die dichtbij kwamen om selfies en andere foto’s te nemen. 

De zeehond lag gisteren bij de pier van Hoek van Holland uit te rusten omdat het beestje volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming uitgeput was. Maar door de tientallen bezoekers kreeg het beestje geen rust. ,,Het is een wild dier dat niet aan mensen gewend is. Door de aandacht kon hij of zij niet rusten’’, zegt de woordvoerder. En dat is hartstikke gevaarlijk voor een zeehond, aldus de woordvoerder. ,,Dan lukt het niet meer om eten te zoeken, verzwakt het dier en kan het een prooi worden voor andere dieren. Zo werkt dat in de natuur.’’

Daarom besloot de dierenbescherming de zeehond weg te halen en op een rustige plek uit te zetten. Daarbij is de zeehond met een spray gemerkt. Nu is hij of zij volgens de woordvoerder de wijde wereld in gegaan. Bij een controle vanochtend op het strand bij de Maasvlakte, bleek dat de zeehond was verdwenen. 

Volledig scherm
Een zeehond op de pier bij Hoek van Holland trok zondagmiddag veel bekijks. © GinoPress B.V.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.