Milaijka (links) en Amira zijn vrijwilligers in de Kansenfabriek Schiedam en werken aan de pakketjes voor Schiedamse hulpverleners. Brenda Flapper (midden) coördineert het project.
Volledig scherm
Milaijka (links) en Amira zijn vrijwilligers in de Kansenfabriek Schiedam en werken aan de pakketjes voor Schiedamse hulpverleners. Brenda Flapper (midden) coördineert het project. © Roel Dijkstra

Actie ‘Een hart onder de riem voor de Schiedamse Helden’ zoekt sponsors

Ze zijn allebei vrijwilliger in de Kansenfabriek in Schiedam; Milaijka en Amira. Coördinator Brenda Flapper bracht hen samen toen Amira zich meldde met een bijzonder idee. Zij wil iets terugdoen voor de hardwerkende Schiedamse hulpverleners. De pakketjes zijn inmiddels in de maak, maar sponsors zijn nog wel nodig.

Het idee is om in eerste instantie zo’n honderd Schiedamse hulpverleners, sociaal werkers en actieve bewoners die zich tijdens de coronacrisis inzetten voor een ieders gezondheid, te bedanken. ,,Ik noem deze mensen helden zonder harnas”, vertelt Amira. ,,Zij werken keihard voor ons, maar lopen meer risico op een besmetting. Daarom wil ik deze mensen graag in het zonnetje zetten, laten weten dat wij aan hen denken.”

Quote

Zij werken keihard voor ons, maar lopen meer risico op een besmetting. Daarom wil ik deze mensen graag in het zonnetje zetten, laten weten dat wij aan hen denken

Amira

Milaijka, die als vrijwilliger al langer in de Kansenfabriek in de Schiedamse wijk Nieuwland rondloopt, helpt haar daarbij. Samen hebben zij het project opgezet. De eerste donaties zijn al binnen. Zo kwam er chocolade van supermarkt Plus van der Meer en ook troostkunst-ansichtkaarten van het Stedelijk Museum Schiedam. Maar er zijn meer geldschieters nodig. 

Mokken

De dames hebben zelf al tientallen eenvoudige mokken gekocht bij de Action, die Amira beschildert. ,,Zij heeft echt een verborgen talent”, vindt Milaijka. ,,Amira maakt van een simpele mok iets bijzonders.”

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers uiteindelijk een goody-pakket maken, met daarin bijvoorbeeld ook een tegoedbon voor de bioscoop. Hulpverleners moeten wel worden aangemeld door iemand uit hun omgeving. Dat kan via de website van de Kansenfabriek. 

Brenda Flapper, coördinator van de Kansenfabriek, is trots op de dames. ,,Wat ik vooral mooi vind, is dat Amira in eerste instantie met een hulpvraag bij ons op de lijn kwam, maar dat zij nu zelf een hulpverlenende rol heeft”, zegt zij. ,,Het is een project dat ik graag ondersteun, dus we hopen op ieders hulp.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen