Franciscus Gasthuis & Vlietland, de locatie in Schiedam.
Volledig scherm
Franciscus Gasthuis & Vlietland, de locatie in Schiedam. © Google Maps

Afdeling kindergeneeskunde moet per 30 maart verhuizen van Schiedam naar Rotterdam

Het is de bedoeling dat de afdeling klinische kindergeneeskunde per 30 maart verhuist van Schiedam naar Rotterdam. De definitieve beslissing over deze verplaatsing valt de komende weken.

Voor de verpleegafdelingen Kindergeneeskunde geldt dat er op beide ziekenhuislocaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland een tekort aan personeel is. Dat is landelijk een probleem, en niet alleen in Rotterdam en Schiedam.

Het ziekenhuis wil daarom de verpleegafdeling kindergeneeskunde van de locatie Vlietland naar de locatie Gasthuis verplaatsen en hierdoor zes extra kinderbedden creëren. Bovendien zijn door de inzet van het beschikbare personeel op één locatie de kwaliteit en veiligheid van deze zorg beter geborgd.

Eerder kon nog geen datum worden genoemd, maar vooralsnog is het plan om de verplaatsing op 30 maart te laten plaatsvinden. De definitieve besluitvorming over de concentratie moet echter nog plaatsvinden. ,,De komende weken zal hierover gesproken worden met de huisartsen en alle intern betrokkenen”, aldus een woordvoerster. ,,De verpleegafdeling neonatologie, poliklinische kindergeneeskunde en kinderdagbehandeling blijven in Franciscus Vlietland beschikbaar.”

Dat betekent dat reguliere controles dus gewoon in Schiedam kunnen plaatsvinden, alleen voor opnames moeten ouders met hun kind voortaan naar Rotterdam.

Ook de kraamafdeling verkast in de toekomst van Schiedam naar Rotterdam. Deze verhuizing, die een paar jaar geleden al werd aangekondigd en toen tot veel protesten leidde, staat gepland voor 2023. De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) sloot eerder al in de nachtelijke uren, wat veel mensen in het Waterweggebied het gevoel geeft dat het ziekenhuis steeds verder ‘uitgekleed’ wordt. Wel openden vorige maand in Schiedam het nieuwe oncologiecentrum en de borstkliniek.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen