Volledig scherm
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Schiedam / Andreas Rose, het Schiedamse raadslid dat sinds afgelopen weekend partijloos is

Afscheidsdienst Schiedams gemeenteraadslid Andreas Rose in de kerk

Andreas Rose wordt op dinsdag 10 december geëerd met een afscheidsdienst in de Grote of Sint Janskerk. De dienst voor het Schiedamse raadslid dat afgelopen woensdag plotseling overleed, begint om 13.30 uur en is alleen toegankelijk voor mensen met een uitnodiging.

Aansluitend op de dienst in de kerk zal in besloten kring de crematie plaatsvinden. De gemeenteraad schort al haar politieke werkzaamheden op tot na de uitvaart. Het college van burgemeester en wethouders zal terughoudend zijn in publieke optredens.

De raadscommissie, die oorspronkelijk zou plaatsvinden op 4 december, is verplaatst naar dinsdag 17 december en begint om 19.30 uur. Deze vergadering komt in plaats van het geplande thema-Stadserf. De raadsvergadering die op de agenda stond voor 10 december verschuift naar donderdag 19 december om 20.00 uur.

Schiedams bekendste mopperkont overleed afgelopen woensdag plotseling, op 57-jarige leeftijd aan bloedvergiftiging. De dood van de fractievoorzitter van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) komt als een donderslag bij heldere hemel. Dinsdag was hij nog aanwezig bij de commissievergadering op het stadhuis. Al zei hij toen wel al zich niet lekker te voelen. Rose verliet de bijeenkomst dan ook eerder. Woensdag overleed hij vlak voor deel 2 van die commissie in het ziekenhuis, waar hij eerder die middag was opgenomen.

Verslaggever Sandra Don over Andreas Rose in ‘De Week van de Waterweg’:

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen