Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Artsen in regio Waterweg begraven strijdbijl met nieuwe afspraak

Met het ondertekenen van de verklaring van toehoorderschap hebben de huisartsen van de kring WSD, afdeling Nieuwe Waterweg Noord en het medisch bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland de strijdbijl begraven.

In die verklaring is te lezen dat de huisartsen uit de regio en de medisch specialisten van het ziekenhuis over en weer elkaars vergaderingen zullen bijwonen. Een afgevaardigde van het medisch stafbestuur schuift aan bij de kringvergadering van de huisartsen en vice versa. Toehoorders kunnen ook agendapunten aandragen.

Quote

Het is een blijk van groot wederzijds vertrouwen

Esther Alders, bestuurslid medische staf

Door het bijwonen van elkaars vergaderingen zijn de artsen goed op de hoogte van elkaars ambities, ontwikkelingen en zorgpunten. Zo kunnen zij beter op elkaar inspelen en samenwerken. Volgens Esther Alders, kinderarts en bestuurslid medische staf, is dit een unieke afspraak in Nederland. ,,Het is een blijk van groot wederzijds vertrouwen en maakt duidelijk dat we zeer transparant zijn naar elkaar'', meent zij.

Hatan Baran, huisarts en lid van het kringbestuur, is blij dat er een streep wordt gezet onder de periode waarin er strijd was over onderwerpen als de concentratie van zorg. Zo moet de kraamafdeling verhuizen van Schiedam naar Rotterdam, waar veel weerstand tegen is. ,,Het is niet realistisch te denken dat het toehoorderschap alle problemen zal tackelen, maar door open te staan voor feedback houden we elkaar scherp.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen