Volledig scherm
PREMIUM
Astrid en Eibert Hamstra dragen hun Vlaardingse Stadsspeld met trots. Zij werden tijdens hun laatste Dag Zonder Drempels onderscheiden. © Roel Dijkstra

Astrid en Eibert Hamstra zetten zich jarenlang in voor Dag Zonder Drempels: ‘Ieder jaar kippenvel’

Astrid en Eibert Hamstra zetten zich al zo'n 13 jaar in voor de Dag Zonder Drempels. Iedere zomer staat in het teken van het feest voor kinderen met een beperking. Nu zij stoppen, werden zij onderscheiden met de Vlaardingse Stadsspeld.

Astrid Hamstra begint te glunderen wanneer zij vertelt over afgelopen weekeinde. Zaterdag werd de Dag Zonder Drempels, het jaarlijkse gratis feestje voor kinderen met en zonder geestelijke dan wel lichamelijke beperking, voor de dertiende keer gehouden op het terrein van het festival Zomerterras in het Vlaardingse Oranjepark. ,,Zodra de poorten van het terrein opengaan, komen de eerste bezoekers letterlijk het terrein op gerend en vliegen je om de hals", vertelt vertrekkend bestuurslid Astrid Hamstra, samen met haar man Eibert sinds dag één betrokken bij de organisatie. ,,Er staan dan vier bussen met kinderen klaar om er vanaf de eerste minuut bij te zijn."

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen