Aylin (4) heeft een oogafwijking en krijgt snoeiharde kritiek op haar uiterlijk: ‘Dit moet stoppen’

VIDEOEen Maassluise moeder die een webshop in kinderkleding runt, fotografeerde haar 4-jarige dochter Aylin als model. Het meisje heeft vanwege zuurstofgebrek bij de geboorte een oogafwijking en dat leidt geregeld tot keiharde kritiek: of ze niet een ‘echt’ model kan gebruiken in plaats van een ‘schele kleuter’. In een emotioneel Facebookbericht bijt de onderneemster van zich af.

Volledig scherm
Het Facebookbericht van de ontevreden klant. © AD

,,Wat heb jij mooie spullen! Nu was ik op de site aan het kijken en het viel mij op dat het meisje in dat leopard-pakje ontzettend scheel is en dat stoort mij enorm! Vind het jammer voor je mooie website’’, schreef de klant in een persoonlijk berichtje aan Priscilla Lamein (28). 

Bekomen van de eerste schrik besloot de Maassluise moeder haar boosheid en verdriet van zich af te schrijven op Facebook: ,,Dat meisje is mijn dochter en ze is 4 jaar. Ze is zo goed als blind aan één oog, maar vindt het onwijs leuk dat haar mama een webshop heeft en dat ze af en toe model kan staan. Voor mij is ze het mooiste meisje van de wereld en ook zeker mijn inspiratie voor deze ‘mooie’ webshop. Iedereen die een kind kan beledigen, mag mij nu echt per direct ontvolgen.’’

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen