Een brandweerman helpt een ouder echtpaar het appartementencomplex aan de Van Beethovenlaan in Maassluis te verlaten.
Volledig scherm
Een brandweerman helpt een ouder echtpaar het appartementencomplex aan de Van Beethovenlaan in Maassluis te verlaten. © GinoPress B.V.

Bewoners van Maassluise flat die ontruimd werd na gaslek mogen weer naar huis

In een flat aan de Van Beethovenlaan in Maassluis is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een gaslek ontstaan. Er zijn 54 woningen over 9 verdiepingen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis, maar hebben te horen gekregen dat zij weer naar huis kunnen. 

Een bewoner rook een gaslucht in een van de kelderboxen en schakelde de brandweer in. De flat is vervolgens uit voorzorg voor een deel ontruimd. Hoe het gaslek in een van de technische ruimtes kon ontstaan is nog onduidelijk.

Stedin kwam snel ter plaatse en heeft de hoofdleiding van het gas afgesloten. Samen met de brandweer is een plan van aanpak opgesteld zodat het probleem zo snel mogelijk verholpen kon worden.

De brandweer schaalde de hulpverlening op naar grip 1 waarmee een gecoördineerde aanpak mogelijk werd gemaakt. Zo was ook de politie betrokken bij de ontruiming.

Anderhalve meter

De bewoners stonden aanvankelijk buiten toe te kijken en werden verzocht op minimaal anderhalve meter van elkaar af te gaan staan, zodat er geen besmettingsgevaar is. Een ooggetuige meldde dat er geen sprake is van paniek onder de bewoners.

In het gemeentehuis zijn vanwege de coronacrisis momenteel weinig ambtenaren aanwezig. ,,Er is dus alle ruimte voor opvang”, zei een woordvoerder. ,,Zij krijgen uiteraard iets te drinken aangeboden. De sfeer onder de mensen is goed. Ook in het stadhuis wordt de anderhalve meter afstand in acht genomen.”

Overigens hebben niet alle bewoners gebruik gemaakt van dat aanbod. Er zijn ook mensen die elders tijdelijk onderdak hebben gevonden. Steden voert inmiddels de herstelwerkzaamheden uit, de bewoners mogen weer terug naar hun huis.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen