Een artist impression van De Rederij Maassluis.
Volledig scherm
Een artist impression van De Rederij Maassluis. © gratis

Bezwaren omwonenden verworpen: groen licht omstreden bouwplan in Maassluis

Na jaren van gesteggel is er groen licht voor de bouw van 11 appartementen aan de Noorddijk/Geerkade in het centrum van Maassluis. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden tegen het omstreden bouwplan verworpen.

Frank Baart, een van de bezwaarmakers, reageert teleurgesteld. ,,We hadden dit totaal niet verwacht'', zegt hij. ,,Blijkbaar win je het toch nooit van een overheid. We zullen ons hierbij neer moeten leggen, kunnen niet verder procederen. Al loopt er nog wel een bezwaar bij het hoogheemraadschap van Delfland over de verstrekte watervergunning en de vervuilde grond. Twee weken geleden is die uitspraak met zes weken uitgesteld, maar ik verwacht er weinig meer van.''

De gemeente Maassluis en de Rotterdamse ontwikkelaar Leyten zijn al sinds 1997 bezig appartemenenten - aanvankelijk waren dat er 13, nu nog 11 - en een parkeergarage te bouwen aan de Noorddijk/Geerkade. Een locatie waar in het verleden ook panden hebben gestaan.

Vernietigd

Eerder kwam de zaak al enkele keren voor de rechter. In 2014 werden omwonenden deels in het gelijk gesteld; het bouwbesluit van de gemeente deugde niet en is toen vernietigd. In 2016 werd een nieuwe vergunning verleend, maar ook die kon rekenen op protest. Na een mislukte gang naar de rechtbank stapten de bezwaarmakers afgelopen oktober naar de Raad van State.

Quote

Als we voldoende woningen verkopen gaan we van start met de bouw, anders moeten we nog even geduld hebben

Folkert Leyten

Leyten is samen met de Maassluise makelaar Peeters eerder al een verkoopcampagne gestart. ,,Er is zeker interesse in het project De Rederij Maassluis'', vertelt Folkert Leyten. ,,Als we voldoende woningen verkopen gaan we van start met de bouw, anders moeten we nog even geduld hebben. Dat we daadwerkelijk gaan bouwen, staat vast. Ik verwacht, gezien de belangstelling, dat we dit jaar nog beginnen.''

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het goed is dat er eindelijk duidelijkheid is. ,,Er kan nu een mooi bouwplan worden gerealiseerd dat de historische bouwstructuur terugbrengt in onze binnenstad'', aldus de zegsman.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen