Theo Schilthuizen, directeur van Bibliotheek Schiedam, heet iedereen weer welkom in de Korenbeurs.
Volledig scherm
Theo Schilthuizen, directeur van Bibliotheek Schiedam, heet iedereen weer welkom in de Korenbeurs. © Roel Dijkstra

Bibliotheek Schiedam vanaf 25 mei weer 7 dagen per week open

Bibliotheek Schiedam opent op 25 mei weer haar deuren op een aantal locaties. Om te beginnen kunnen de Schiedammers weer 7 dagen per week terecht in de Korenbeurs van 10.00 tot 14.00 uur. Ook de Klinker, de Singel 24 en de Hof in Zuid gaan weer open op de reguliere tijden.

Juist in deze wankele en spannende nieuwe wereld, blijft lezen belangrijk en fijn, luidt het uitgangspunt van de bibliotheek Schiedam. Die nodigt alle Schiedammers uit weer langs te komen en een boek te lenen.

Uiteraard blijven de adviezen en richtlijnen van de overheid ook voor de Schiedamse bieb de leidraad, bezoekers moeten dus voldoende afstand houden en elkaar de ruimte geven. De bibliotheek laat de opstart gefaseerd verlopen. ,,Zo zien we toe op het aantal mensen per locatie en wordt de dienstverlening voorlopig beperkt tot boekenuitleen en advies’’, aldus de bieb. Afhankelijk van de actualiteit en bevindingen worden er wijzigingen doorgevoerd.

Ondersteuning

Iedereen die ondersteuning nodig heeft of graag een cursus wil starten op het gebied van taal of digitale vaardigheden kan telefonisch contact opnemen met de bieb via 010-7146300. In overleg wordt gekeken of een oplossing mogelijk is.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen