Volledig scherm
De Vlaardingse bouwspeelplaats in Holy was decennialang het favoriete onderkomen van creatieve jonge kinderen. © Dennis Wisse

Bouwspeelplaats Vlaardingen-Holy eind dit jaar voorgoed gesloten

Bouwspeelplaats Holy sluit haar deuren. Alleen in de herfst- en kerstvakantie dit jaar worden er nog activiteiten georganiseerd.

De Vlaardingse bouwspeelplaats aan de Londenweg is al jaren het favoriete onderkomen van veel creatieve kinderen. Er worden talloze buitenactiviteiten georganiseerd, zoals hutten bouwen, trampolinespringen en waterfietsen. Daar komt nu een eind aan.

De gemeente Vlaardingen meldt dat de stichting zelf heeft aangeven te stoppen met de kinderactiviteiten. Hans Gerritse, secretaris van de bouwspeelplaats ontkent dit. ,,De kinderen in Vlaardingen Holy hebben een plek nodig waar ze lekker kunnen spelen. Die is er nu niet meer. De gemeente kijkt nu vooral naar initiatieven waar ze geld mee kunnen verdienen, dat vind ik erg jammer," vertelt Gerritse.

Er gaan geruchten dat er op de plek van de speelplaats ruimtewordt gemaakt voor een buitenschoolse opvang. Dit kan nog niet bevestigd worden. Wel meldt de gemeente de jarenlange inzet van de stichting erg te waarderen. Ook begrijpt ze dat het voor veel kinderen en andere inwoners jammer is dat de speelplaats sluit. ,,We onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om deze mooie locatie in Holy te blijven inzetten voor jonge en oude wijkbewoners."

De gemeente zegt in gesprek te zijn met diverse partijen en stelt daarbij voorop dat er ruimte is voor initiatieven vanuit de wijk.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen