Volledig scherm
Verkeer op de Prinses Julianalaan. © (C) Roel Dijkstra Fotografie

Bureau kijkt naar nieuwe inrichting voor Prinses Julianalaan

De gemeente Maassluis heeft in samenwerking met bewoners van de Prinses Julianalaan een bureau opdracht gegeven een nieuwe inrichting voor de straat te bedenken.

Tot die tijd is een tijdelijke maatregel, zoals een 30-kilometerzone, niet mogelijk. ,,Ik weet dat die wens onder de bewoners leeft, maar de huidige inrichting laat dat niet toe. Dat blijkt ook uit advies van de politie'', aldus wethouder Fred Voskamp.

De situatie op de Julianalaan is al maanden onderwerp van gesprek. Al anderhalf jaar klagen bewoners over verkeersdrukte en geluidsoverlast in de straat. Maar op enkele maatregelen na, waaronder de plaatsing van 50 kilometerborden en snelheidsdisplays, is er weinig gebeurd.

Bouwschade 

,,Ik betreur het ook dat het allemaal zo lang duurt, maar we hebben echt de intentie om de Julianalaan veiliger te maken'', stelt Voskamp. ,,We werken eraan, maar veel maatregelen zijn gewoon niet mogelijk of niet handhaafbaar.''

Ook melden de bewoners dat zij de afgelopen maanden veel last hebben ondervonden van de aanleg van de Blankenburgverbinding. Vele zwaarbeladen vrachtwagens met vervuilde grond reden over de laan. Rijkswaterstaat heeft in de woningen een nulmeting uitgevoerd, zodat bouwschade kan worden aangetoond, als die er is.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen