Op dinsdag 2 maart waren 9 terrassen in Vlaardingen tussen 12.00 en 16.15 uur geopend. Aan het einde van de middag sloot de gemeente de terrassen omdat het te druk werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dinsdag 2 maart waren 9 terrassen in Vlaardingen tussen 12.00 en 16.15 uur geopend. Aan het einde van de middag sloot de gemeente de terrassen omdat het te druk werd. © Roel Dijkstra

Burgemeester: ‘Had duidelijker kunnen zijn over afspraken ‘terrasdemonstratie’ in de stad’

Burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen stelt dat hij ‘duidelijker had kunnen zijn’ over de met horecaondernemers gemaakte afspraken rondom de ‘terrasdemonstratie’ in de stad begin maart. Ook was het volgens hem beter geweest als alle gemaakte afspraken op papier waren gezet. 

 1. Gemeente Vlaardingen beëindigt horecaprotest waar wél bier gedronken kon worden: ‘Het wordt te druk’
  Play
  PREMIUM
  video

  Gemeente Vlaardin­gen beëindigt horecapro­test waar wél bier gedronken kon worden: ‘Het wordt te druk’

  De gemeente Vlaardingen leek een oogje dicht te knijpen bij het protest dat horecaondernemers vandaag in de stad voeren. In tegenstelling tot andere gemeenten mochten ondernemers in de haringstad alcohol schenken en bitterballen verkopen op een terras. ,,Dit is niet toegestaan, maar we handhaven er niet strikt op’', klonk het. De feestvreugde duurde echter maar enkele uren. De gemeente Vlaardingen laat weten dat het ‘te druk’ is geworden en laat de boel sluiten.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen

 1. Hardhandige aanhouding in Almere-Stad
  Play

  Hardhandi­ge aanhouding in Almere-Stad

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie