Volledig scherm
De vandaal windt er geen doekjes om. © Privéfoto

Camper door vandalen bespoten met verf

Een camper die in de Vlaardingse wijk Ambacht aan de Nachtegaallaan geparkeerd stond, is door een vandaal onder handen genomen. Met een zwarte spuitbus heeft de dader 'Oprotten!!' op de zijkant van het mobiele vakantiehuisje geschreven.

Eigenaar Herman Pino, nu met zijn camper in Duitsland, is er nog door ontdaan: ,,Zoiets zou niet eens in mij opkomen. Wanneer je ergens mee zit, dan zoek je contact en communiceer je. Dat dit in deze wijk gebeurt, heeft mij erg verbaasd."

Zijn camper stond in de buurt geparkeerd, zodat hij zich kon voorbereiden op zijn vakantie. Dinsdag was de dag dat hij en zijn vrouw voor een week in Duitsland op vakantie gingen. Een dag voor zijn vertrek kreeg Pino een telefoontje van de politie. Agenten maakten een ronde door de wijk en zagen de graffiti op de camper aan het uiteinde van de Nachtegaallaan, bij de T-splitsing met de Burgemeester Luijerinksingel. ,,De parkeervakken staan in het midden van de weg, dus mijn camper ontnam niemand het zicht."

Hij heeft op de dag voor zijn vakantie nog verwoede pogingen ondernomen om de verf eraf te krijgen. ,,Ik heb alle middelen gebruikt: wasbenzine, terpentine, alcohol, thinner, noem maar op. Maar het is niet gelukt. Er zit nu een grijze gloed op die overblijft na het wegpoetsen.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen