Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

CDA Vlaardingen komt met petitie: ‘Stop het uitkleden van Franciscus Vlietland’

Het Franciscus Vlietland in Schiedam mag niet verder ‘uitgekleed’ worden, betoogt CDA Vlaardingen. De partij is een petitie begonnen.

Het CDA trekt aan de bel nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat de afdeling klinische kindergeneeskunde uit Schiedam vertrekt. Deze moet samensmelten met de afdeling op de locatie Gasthuis in Rotterdam. Dat betekent dat kinderen voor ernstige ingrepen en opnames voortaan naar Rotterdam moeten, een consult overdag is nog wel mogelijk in Schiedam.

Eerder sloot ook de Spoedeisende Hulp (SEH) al in de nachtelijke uren. Verder is de verwachting dat de kraamafdeling op termijn uit Schiedam verdwijnt. Het ziekenhuis kampt met een tekort aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel, een landelijke trend. Al leidt Franciscus Gasthuis & Vlietland de komende twee jaar wel twintig nieuwe mensen op.

‘Onnodig risico bij noodsituaties’

Het CDA: ,,De locatie Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Met de drukte op de A20 loop je bij noodsituaties onnodig risico. Het CDA had graag gezien dat Franciscus had gekozen om de kinderafdeling van Rotterdam naar Schiedam te verhuizen. Er zijn in Rotterdam meerdere ziekenhuizen, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. Het CDA wil in het Waterweggebied een volwaardig ziekenhuis en geen grote buitenpoli.

De partij heeft inmiddels ruim tweehonderd handtekeningen opgehaald.

  1. ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakelstuk
    PREMIUM

    ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakel­stuk

    Dat Excelsior Maassluis op bezoek bij Rijnsburgse Boys niet zou gaan winnen, stond eigenlijk van tevoren al vast. Dat lukte immers de voorgaande elf confrontaties ook niet. Desondanks overheerste in het Maasluise kamp ontgoocheling na de nederlaag (4-3). De Tricolores voelden zich benadeeld door arbiter Wim Bronsvoort, in de wetenschap dat elk punt een bonuspunt is in de strijd om rechtstreekse handhaving.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen