Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Cel dreigt voor drietal na het molesteren van oom

Voor een poging doodslag op een familielid is tegen een 31-jarige Schiedammer Güney Z. een celstraf geëist van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Dezelfde straf hoorde zijn kickboksende vriend Muhammat K. (32) eisen, die het slachtoffer in 2017 bij de Nieuwe Buurt in Schiedam met een boksbeugel bewerkt zou hebben. Diens oudere broer Adnan K.(41) die ook een ervaren vechtsporter is, hoorde dezelfde straf eisen, maar met een korter voorwaardelijk strafdeel.

Aan de basis van de vechtpartij ligt een familievete. De partner van Güney zou een dochter van zijn oom ‘hoer’ hebben genoemd. Daarop ging de oom verhaal halen. De jongste verdachte zou hierop naar de woning van het latere slachtoffer zijn gegaan, hem hebben uitgescholden en naar buiten hebben gelokt.

Het beschonken slachtoffer pakte hierop een mes en rende achter de ander aan richting Nieuwe Buurt. Daar zouden de drie de oom in elkaar hebben geslagen en geschopt. Het slachtoffer overleefde dat maar net. De man van middelbare leeftijd liep twee hersenbloedingen op, een schedelbasisfractuur en een scheur in zijn trommelvlies.

Zijn twee al volwassen dochters waren hem gevolgd en vielen de aanvallers van hun vader aan. Zij herkenden het met sjaals en capuchons vermomde duo als de broers Adnan en Muhammat.

Het slachtoffer eist 16.000 euro schadevergoeding en smartengeld van de drie. De uitspraak van de rechter is op 25 juli.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!