Volledig scherm
De Schiedamse voetbalvereniging SVV, ooit succesvol als profclub, glijdt steeds verder af en kent sportief donkere tijden. © Roel Dijkstra

Chaos SVV compleet nu zondagselectie óók stopt: ‘De club regelt niets voor ons’

De Schiedamse voetbalvereniging SVV, ooit succesvol als profclub, glijdt steeds verder af en kent sportief donkere tijden. Nadat de club vorige week de zaterdagselectie moest terugtrekken uit de vierde klasse vanwege gebrek aan spelers, besloot deze week ook de zondagshoofdmacht, die uitkomt in de tweede klasse, per direct te stoppen vanwege een conflict met het bestuur. Spelers Ilya Tiren, Dick Tijdeman en oefenmeester Toon Wolters doen hun verhaal.

Het bericht schoot bij de spelers van de Schiedamse tweedeklasser volkomen in het verkeerde keelgat. Bij monde van spelers Ilya Tiren en Dick Tijdeman laten zij weten dat de zondagselectie helemaal geen hoge eisen heeft gesteld richting het clubbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Edwin Suttorp.

,,Wij hebben vrijdagavond een gesprek gehad met het bestuur en uitgelegd wat ons als spelersgroep al langer dwars zit”, vertelt Tiren. ,,Er is de afgelopen jaren gewoon niets geregeld vanuit de club voor ons. Het enige wat we die avond gevraagd hebben, zijn simpele dingen als goede trainingsspullen, kleding voor rond de wedstrijden, een kratje bier na afloop en misschien een trainingskamp voor in de winterstop. Wij zijn samen met Toon ingestapt in de vierde klasse, met als doel de vereniging mee te laten groeien met ons niveau. Als je een gesprek hebt en je leest later dat de club niet aan deze, in onze ogen, doodnormale wensen kan of wil voldoen, dan houdt het op.”

Opheldering

Het gebrek aan randvoorwaarden was niet de enige reden voor de spelersgroep om het bestuur al eerder om opheldering te vragen. Ook de onduidelijkheid over de toekomst van de zondagselectie, leidde al eerder tot vragen vanuit de spelersgroep richting het bestuur. 

,,Wij wilden weten welke kant het op zou gaan met de ‘zondag’. Het nieuwe seizoen staat zo weer voor de deur en wij als spelers vonden dat we recht hadden op duidelijkheid”, zegt Tijdeman. ,,Er is bijvoorbeeld geen tweede elftal om op terug te vallen, waardoor we, terwijl we op de drempel van de eerste klasse stonden, te maken kregen met een tekort aan spelers, omdat we over een krappe selectie beschikten en te maken kregen met blessures. Afgelopen dinsdag kon het bestuur ons daar geen antwoord op geven.”

Quote

Het gaat niet langer op deze manier

Toon Wolters, hoofdtrainer SVV

Afgelopen week bereikte de spelersgroep ook het verhaal dat de club af zou willen van trainer Toon Wolters. De oefenmeester zegt daar zelf het volgende over: ,,Voor de wedstrijd tegen Hillegersberg hadden we nog maar acht fitte spelers tot onze beschikking, met kunst- en vliegwerk kwamen we uiteindelijk nog tot elf spelers. Ik ben na de wedstrijd naar het bestuur gestapt en heb laten weten dat de club voor komend seizoen echt moest gaan kiezen voor óf de ‘zaterdag’ óf de ‘zondag’, omdat het op deze manier niet langer gaat. Er zijn simpelweg te weinig spelers voor zowel een zaterdag- als een zondagselectie.”

,,Vier dagen later kwam de voorzitter met de vraag om een document te tekenen, waarin ik afzag van mijn contract voor komend seizoen, zodat het bestuur in ieder geval de handen vrij had om een keuze te maken. Ik heb niets getekend, maar heb laten weten dat ze wat mij betreft het contract in de prullenbak kunnen gooien, omdat uit zo’n verzoek totaal geen vertrouwen en respect spreekt.”

Doorstart

De boodschap van het bestuur aan Wolters was voor de zondagselectie het laatste zetje om afgelopen vrijdag het bestuur mede te delen er per direct mee te stoppen. Het gesprek dat ‘s avonds nog volgde, gaf nog enige hoop op een doorstart, maar het persbericht van afgelopen zondag was voor de spelersgroep het signaal er per direct een punt achter te zetten bij SVV.

Voorzitter Edwin Suttorp geeft aan niet inhoudelijk te willen reageren. De preses van de Schiedamse voetbalclub hoopt nog altijd dat er een opening te vinden is richting de zondagselectie om het seizoen alsnog op een fatsoenlijke manier af te maken. ,,Meer zeg ik even niet, omdat dit het proces niet helpt”, aldus Suttorp.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen