Volledig scherm
Impressie tankgracht (1943), elders in het land. © Gratis

College wil erfgoed uit WO II zichtbaarder maken

Het Vlaardingse college wil een tankgracht en een fundering van luchtafweergeschut uit de Tweede Wereldoorlog beter zichtbaar maken.

Dat moet gebeuren door middel van het 'visualiseren van de gracht' en de plaatsing van een informatiebord. De tankgracht lag ter hoogte van de brug over de A20, die het Krabbepark met de Broekpolder verbindt. ,,Langs deze stelling liep de gracht waarmee de bezetter de stad Vlaardingen tegen geallieerde aanvallen wilde verdedigen. Resten van deze relicten zijn nog altijd zichtbaar en onzichtbaar aanwezig", meldt het college. 

Burgemeester en wethouders stellen dat erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog 'belangrijk is voor ons collectieve bewustzijn'. Bovendien kwam het erfgoed 'onder druk te staan'.

De gemeente neemt de aanpassing mee in de naderende make-over van het gebied.

  1. ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakelstuk
    PREMIUM

    ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakel­stuk

    Dat Excelsior Maassluis op bezoek bij Rijnsburgse Boys niet zou gaan winnen, stond eigenlijk van tevoren al vast. Dat lukte immers de voorgaande elf confrontaties ook niet. Desondanks overheerste in het Maasluise kamp ontgoocheling na de nederlaag (4-3). De Tricolores voelden zich benadeeld door arbiter Wim Bronsvoort, in de wetenschap dat elk punt een bonuspunt is in de strijd om rechtstreekse handhaving.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen