Volledig scherm
Topdrukte op de laatste verkoopdag, in 2016. © Roel Dijkstra

D66 ergert zich aan leeg V&D-pand

De dik 4500 lege vierkante meters in het Vlaardingse V&D-pand zijn D66 een doorn in het oog. De partij eist actie van het college.

De partij wil weten welke 'concrete stappen' het stadsbestuur heeft gezet om een 'nieuwe langdurige invulling' te vinden. Ook wil de fractie antwoord op de vraag wat in de ogen van het college allemaal mogelijk is met het pand - in eigendom van Green Real Estate - dat sinds begin 2016 leegstaat.

,,Leegstand is slecht voor de uitstraling en levendigheid van onze stad. Laten we op een creatieve en snelle manier een nieuwe invulling proberen te realiseren'', stelt fractievoorzitter Koen Kegel. ,,Zo zou bijvoorbeeld alléén de begane grond als winkel kunnen worden ingevuld. De bovenliggende verdiepingen kunnen mogelijk een andere functie krijgen. In onze ogen zouden appartementen in het centrum een mooie aanvulling zijn, maar als de wethouder een beter idee heeft, horen we het graag."

Overigens was het afgelopen vrijdag even druk in het pand: de Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten Zuid-Holland hielden daar hun jaarlijkse Statenontmoeting. Eveneens opende de pop-up tentoonstelling Ontstaan van Holland.

De grootste warenhuisketen van Nederland ging in februari 2016 definitief ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken. Jumbo nam wel de La Place-restaurants van V&D over.

V&D kwam voor het eerst in de jaren 60 naar Vlaardingen. De keten keerde in 2012 terug naar de gemeente.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!