De openingshandeling van de nieuwe mbo-opleiding de Praktijkroute die studenten daadwerkelijk in de praktijk laat leren, zoals op deze locatie van KomKids in Schiedam.
Volledig scherm
PREMIUM
De openingshandeling van de nieuwe mbo-opleiding de Praktijkroute die studenten daadwerkelijk in de praktijk laat leren, zoals op deze locatie van KomKids in Schiedam. © www.roeldijkstra.nl

De praktijk als basis voor nieuw opleidingstraject tot pedagogisch medewerker

De Praktijkroute, is een nieuw mbo-opleidingstraject, ontstaan vanuit het samenwerkingsverband tussen KomKids Kinderopvang, Albeda, KindeRdam en Zadkine. Samen hebben zij één doel: meer goed geschoolde pedagogisch medewerkers op de arbeidsmarkt brengen. Het officiële startsein hiervoor werd maandag in Schiedam gegeven. 

  1. Afvalbelasting schiet weer omhoog, ondanks beter scheiden door machines en huishoudens
    PREMIUM

    Afvalbelas­ting schiet weer omhoog, ondanks beter scheiden door machines en huishou­dens

    Huishoudens scheiden hun afval steeds beter, maar ze zien dat niet terug in de afvalstoffenheffing. Integendeel, die schiet net als dit jaar ook in 2021 omhoog in tal van gemeenten. Zo betalen huishoudens in Ridderkerk de komende vier jaar in totaal bijna 100 euro meer dan nu. De verwachting is dat andere gemeenten volgen met tariefsverhogingen, al wil Rotterdam dat nog niet bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen