Deltasport-trainer Ton Pattinama (rechts) is ook aanwezig bij de jeugddag.
Volledig scherm
Deltasport-trainer Ton Pattinama (rechts) is ook aanwezig bij de jeugddag. © Roel Dijkstra

Deltasport houdt jeugddag voor kinderen die niet bij een vereniging kunnen sporten

Voetbalvereniging Deltasport uit Vlaardingen houdt zaterdag een voetbaldag voor kinderen die graag willen sporten, maar geen lid zijn van een vereniging.

,,Sommige ouders hebben geen geld om de contributie voor een sportvereniging te betalen, maar de kinderen vinden het vaak wel leuk om te sporten. Met deze dag willen we kinderen die geen lid zijn van een vereniging aan het sporten helpen. Zeker in deze tijd is bewegen belangrijk”, vindt bestuursvoorzitter Ramon Vink.

Vijftig kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom bij de jeugddag, die van 13.00 tot 14.00 uur plaatsvindt op het complex van Deltasport in de Broekpolder. Deelname is gratis. Vink: ,,We houden onder meer een partijspel onder leiding van trainer Ton Pattinama. We houden rekening met de maatregelen rond het coronavirus. Omkleden en douchen gebeurt bijvoorbeeld thuis.”

Jonge voetballers

Deltasport heeft zelf sinds zes jaar geen jeugdteams meer, maar gaf in 2018 aan wel weer jonge voetballers te willen verwelkomen. Door de kantinebrand van vorig jaar werd dat plan uitgesteld. Vink: ,,De wens voor jeugdteams is er nog altijd, maar dat is niet de insteek van deze voetbaldag. Vanaf volgend seizoen gaan we ons weer op de jeugd richten.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen