Volledig scherm
Arjen Brijs, druk bezig met het maken van zijn taart. © NPO / Omroep MAX

Deze Vlaardingse ambtenaar imponeert met lokale ‘keteltaart’ in Heel Holland Bakt

De 36-jarige Arjen Brijs verraste de jury van Heel Holland Bakt met een typisch Schiedamse en Vlaardingse lekkernij: een keteltaart. Het zoete gebak was niet genoeg om te winnen, maar toch kreeg de ambtenaar, die werkzaam is bij de gemeente Schiedam, veel lof over het lokale recept.

De bakkers werd gevraagd om voor de laatste opdracht, het spektakelstuk, een typisch lekkernij uit hun eigen streek te maken. Brijs koos voor een Schiedamse keteltaart. Hij maakte deze streektaart in de vorm van een distilleerketel, met een glaasje jenever én Vlaardingse ijzerkoekjes erbij.

Het baksel van de Vlaardinger viel behoorlijk in de smaak bij de jury, ook al was de bakker zelf behoorlijk nerveus. ,,Ik kan je geruststellen’’, zei jurylid Janny van der Heijden. ,,Je hebt hele sterke smaken tegenover elkaar gebruikt. Ik ben eigenlijk meer dan tevreden.’’

Volledig scherm
Het eindresultaart: de 'keteltaart' van Arjen Brijs. © NPO / Omroep MAX

Spektakel

De ijzerkoekjes werden gebruikt bij het maken van een IJzerkoekjescrème. Dit combineerde de bakker met een jenever-ganache , waardoor een streekspektakel ontstond. Het hele recept is hier te vinden.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Vlaardinger aan het populaire bakprogramma mee doet. Vorig jaar meldde hij zich ook al aan, maar wist hij het net niet tot in de tent te schoppen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen