Volledig scherm
Oefening met Chinook helikopter bij DFDS in Vlaardingen. © Jan de Groen

DFDS in Vlaardingen neemt maatregelen tegen geluidsoverlast voor omwonenden: ‘Straks geen herrie meer’

DFDS Vlaardingen neemt maatregelen tegen geluidsoverlast. De terminal gaat koeltrailers verplaatsen en wil ze ook loskoppelen van brommende dieselmotoren.

Dat laat directeur Ralph Bosveld weten in reactie op een actie van de SP. De partij is afgelopen weekend begonnen met het verzamelen van klachten over geluidsoverlast. De socialisten zien DFDS als 'hoofdverdachte' wanneer het gaat om herrie uit het industriegebied.

Bosveld zegt bekend te zijn met de klachten en al maatregelen in de maak te hebben. Dit jaar nog hoopt hij het terrein van de buren opgeleverd te krijgen dat hij vorig jaar kocht. Op die extra grond wil hij vanaf medio 2020 de koeltrailers plaatsen die 's nachts op de terminal moeten blijven.

Herrie

Het is het koelen, waar nu brommende dieselmotoren voor gebruikt worden, dat geluidsoverlast veroorzaakt, vertelt Bosveld.

Quote

Door deze trailers te verplaat­sen, komen ze verder van de woningen te staan. Dat moet helpen tegen geluids­over­last.

Ralph Bosveld, Directeur

,,Door deze trailers te verplaatsen, komen ze verder van de woningen te staan. Dat moet helpen tegen geluidsoverlast. Net als het overschakelen op elektriciteit. Daardoor maken ze straks geen herrie meer." Bosveld geeft verder aan dat de geluidsoverlast van zijn terminal binnen de normen blijft en 's nachts geen schepen vertrekken. 

Willem de Man laat namens de SP weten zich hard te maken voor de zaak omdat zijn partij 'steeds meer klachten' met betrekking tot industriegeluiden ontvangt. ,,Daarom hebben we in de Oostwijk zelf een geluidsmeting uitgevoerd. Onze geijkte meter gaf 's nachts 49 decibel aan. Véél te hoog, vinden wij. Helemaal voor de nacht. We gaan nu kijken hoe dat kan."

De partij denkt nog na over een eventuele actie.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen