Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Dronken Vlaardinger rijdt als brokkenpiloot: ‘U of een ander had het leven kunnen laten’

Veel te veel had de 51-jarige scheepsinspecteur gedronken in een café in de Botlek, waar hij zijn 50-ste verjaardag en een grote werkopdracht vierde. Vervolgens stapte hij in zijn auto en ging het helemaal verkeerd. De rechter gaf hem de geëiste negen maanden rijontzegging en daarnaast een boete van 1200 euro (of 22 dagen cel).

Al bij afslag 15 van rijksweg A15 in de Botlek ging het juni vorig jaar verkeerd. Bij een bocht knalde de verdachte bij de verkeerslichten op een vrachtwagen. Die liep voor duizenden euro’s schade op. ,,Ik hoorde dat ik hem geraakt had. Maar er was daar geen vluchtstrook,’’ excuseerde de Vlaardinger zich voor zijn doorrijden.

Tien bier

Quote

U was een groot gevaar op de weg

Politierechter

,,Dan had u thuis actie kunnen ondernemen en het ongeval bij de politie kunnen melden,’’ aldus de rechter. Die becijferde dat de weggebruiker minimaal tien bier moet hebben gedronken. ,,Dat is ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol.”

De verdachte zei bij de politierechter in die periode erna heel veel werk te zijn misgelopen, omdat hij niet meer auto mocht rijden. ,,U was een groot gevaar op de weg. U of een ander had het leven kunnen laten’’, concludeerde de rechter.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen