Volledig scherm
De Koninklijke Marechaussee en politie kwamen gezamenlijk in actie in Schiedam-Noord. © MediaTV

Drugs, wapens en illegaal vuurwerk ingenomen bij grote actie in Schiedam

De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben gisteren drugs, wapens en illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een grote actie in Schiedam-Noord. Daarnaast inde de Belastingdienst fiscale schulden van in totaal 60.000 euro en werden er 17 auto's in beslag genomen. 

Ook werden tientallen bedrijven gecontroleerd, waardoor een ruimte werd aangetroffen die werd ingericht voor een hennepkwekerij. Er stonden nog geen cannabisplanten. Ook werden drie bedrijven bekeurd voor het overtreden van de Drank en Horecawet.

Een van de wanbetalers rekende zijn schuld van 11.000 euro ter plaatse af door te pinnen. Er werden bij de actie twee messen en een boksbeugel in beslag genomen. De actie was specifiek gericht op mensen die hun geld verdienen in de criminele onderwereld en het vervolgens uitgeven in de bovenwereld, zogenoemde ‘ondermijning’.

Vervolg

De gemeente Schiedam, netbeheerder Stedin en uitkeringsinstantie Stroomopwaarts MSV leverden ook een bijdrage aan de grootschalige actie. Door deze samenwerking hebben de verschillende instanties veel nieuwe informatie verworven, die waardevol kan blijken. ,,Bij eventuele vervolgonderzoeken kunnen dit net de ontbrekende puzzelstukjes zijn die kunnen leiden tot het oplossen van een zaak”, meldt de politie. ,,Wordt vervolgd dus.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.