Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Drukte bij afrit A20: 'Ze pakken de vluchtstrook'

Het lijkt drukker en drukker te worden bij de afrit van de A20 ter hoogte van de Vlaardingse wijk Holy. Daarom trekt het CDA nu aan de bel.

De partij zegt de afgelopen maanden benaderd te zijn door inwoners en ondernemers die klagen over de 'verslechterde doorstroming van het autoverkeer' tijdens de avondspits. Centraal staat afrit 9. waar het vastloopt met verkeer vanuit Rotterdam.

Raadslid Marieke Thommis: ,,Hierdoor krijg je filevorming op de A20 en ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties. Dit gebeurt mede doordat autoverkeer richting Holy stelselmatig over de vluchtstrook rijdt."

Quote

Het autover­keer richting Holy rijdt stelselma­tig over de vlucht­strook

Marieke Thommis

Verbreding

De partij heeft schriftelijk aan het Vlaardingse stadsbestuur gevraagd of die op korte termijn een oplossing voorhanden heeft. ,,Zoals bijvoorbeeld een verbreding van de afrit ter hoogte van hectometerpaal 22,4 of door de verkeerslichtenregeling aan te passen in de avondspits", aldus Thommis.

Ook wil het CDA graag weten of de gemeente inmiddels contact met Rijkswaterstaat heeft opgenomen 'om dit probleem kenbaar te maken'.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen