Volledig scherm
Het hoofdkantoor van zorgverzekeraar DWS is gevestigd in Schiedam. © anp

DSW is opnieuw beste zorgverzekeraar

DSW is opnieuw uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar. De Schiedamse instelling eindigde in het onafhankelijk onderzoek van Onderzoeksbureau SAMR op de eerste plaats, met een score die gemiddeld drie keer hoger ligt.

Het oordeel over de dienstverlening is gestegen naar 8,5. DSW behaalt daarmee veruit het hoogste rapportcijfer. Verzekerden beoordelen met name het indienen van declaraties (8,7), het afhandelen ervan (8,7) en de app (8,6) bijzonder hoog.

Volgens het rapport zijn DSW-verzekerden een stuk positiever over de app dan verzekerden van andere zorgverzekeraars. Daarnaast zijn de DSW-klanten positief over de polisdocumenten (8,4), de mutatieverwerking (8,5), de internetsite (8,3) en de ‘Mijn omgeving’ (8,5).

Naast een positieve klantbeleving zijn verzekerden van DSW ook te spreken over de bijdrage die de Schiedamse instelling levert aan de mens en de maatschappij. Verzekerden noemen opvallend vaak dat DSW ‘een eerlijke en sociale verzekeraar is’ met een positieve visie op zorg en zorgstelsel.

Chris Oomen, voorzitter van de raad van bestuur, noemt het feit dat DSW weer de beste is, bijna geen nieuws meer. ,,Dit is al vijf jaar het geval en wij kunnen geen invloed uitoefenen op dit oordeel", benadrukt hij. ,,Het gaat hier om onafhankelijk onderzoek. We zijn dus gewoon écht de beste.”

Volgens Oomen onderscheidt DSW zich vooral in de contacten naar buiten toe. ,,Bij ons krijg je een mens aan de telefoon als je belt in plaats van een computerprogramma. Daarnaast zijn we eerlijk en sociaal. Zo maken wij jaarlijks als eerste onze nieuwe premie bekend, dat wordt gewaardeerd.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen