Volledig scherm
© Roel Dijkstra

Duizenden kerstbomen meer ingeleverd dan vorig jaar

Inwoners van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam hebben dit jaar meer kerstbomen ingeleverd dan vorig jaar. Schiedam en Vlaardingen allebei zelfs duizend meer. De gemeenten schrijven dat toe aan ruimere openingstijden.

De inwoners van Vlaardingen haalden in totaal 3548 bomen op in de stad. In 2019 waren het er nog 2562. Woordvoerder Juliana Vermeer van de gemeente Vlaardingen denkt dat deze grote stijging komt omdat er andere openingstijden waren ingevoerd. ,,Dit jaar waren de inleverpunten er langer en stonden overal borden die duidelijk maakten waar de bomen konden worden ingeleverd.'' Inleveren kon tot begin deze week.

In Schiedam ging het net zo goed als in Vlaardingen. Ook hier waren de openingstijden van de inleverpunten verruimd. Liefst 2302 bomen werden er gebracht. Zowel in Vlaardingen, Maassluis als Schiedam kreeg iedereen 50 cent voor iedere ingeleverde boom.

Kerstbomenjacht

In Maassluis werden dit jaar 2153 kerstbomen ingezameld, 119 meer dan vorig jaar.In Maassluis kregen kinderen behalve een halve euro ook een kaartje voor een bingo. Daardoor was er soms sprake van een kerstbomenjacht.

Versnipperd

De ingeleverde kerstbomen worden versnipperd. De snippers van Maassluise exemplaren krijgen een tweede leven als wandelpad. De Schiedamse snippers dienen als bijstook in een energiecentrale.

In Schiedam kon je meteen vuurwerkafval inleveren. Voor een zak kreeg je een euro. In totaal zijn 1378 vuilniszakken vol ingeleverd. Dit is 60 procent meer vuurwerkafval dan vorig jaar.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen