Volledig scherm
Green Business Club Waterweg © Peter Farla

Duurzaam Maassluis zoekt hulp bij bedrijven

De Maassluise wethouder Gerard van der Wees en Jan Willem Vogels, voorzitter van de Green Business Club Waterweg, hebben gisteren een participatieovereenkomst ondertekend die ervoor moet zorgen dat bedrijven en organisaties in de stad steeds meer verduurzamen. Maassluis tekent als eerste gemeente in het Waterweggebied, Vlaardingen en Schiedam volgen op een later moment.

De uitdagingen op het gebied van duurzaamheid zijn groot; de energietransitie, inspelen op klimaat veranderingen, mobiliteit, anders omgaan met afval en onze stad ook voor de toekomst leefbaar en aantrekkelijk houden voor iedereen. Daarom zet de gemeente Maassluis zich al jaren in op het gebied van duurzaamheid. ,,Daar is alle hulp bij nodig'', stelt Van der Wees.

,,Bedrijven en organisaties kunnen duurzaamheid echt verder brengen en anderen inspireren. Daarom ben ik blij met de samenwerking in de Green Business Club en nodig ondernemers van harte uit om ook participant te worden. Wat je doet telt'', aldus de wethouder.

Quote

We hebben er alle hulp bij nodig

Wethouder Gerard van der Wees

Plastic

De Green Business Club Waterweg is er voor, van en door bedrijven en richt zich op projecten en initiatieven die duurzaam zijn. In de regio worden verschillende projecten opgepakt; voor Maassluis wordt bijvoorbeeld de aanpak van plastic en zwerfafval bekeken om dit uit te breiden. Samen met een paar Maassluise bedrijven worden ook andere projecten onderzocht die zorgen voor versnelling van de energietransitie en de realisatie van de circulaire economie.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen